به طور کلی درب ضد سرقت آلدورا از دو بخش اصلی رویه و لایه میانی تشکیل شده که هلدینگ آلدورا سعی کرده است برای انواع روکش درب ضد سرقت از رنگ ها و متریال های متنوعی استفاده نمایند، تا افراد بتوانند متناسب با دکوراسیون منزل و محل کار و سلیقه و نیاز و خود نوعی از این در را خریداری کنند. توجه داشته باشید علاوه بر تاثیر میزان امنیت دربها ،ظاهر درب نیز باید مورد توجه قرار گیرد.بنابر این دقت داشته باشید توجه به روکش درب ضد سرقت بسیار نیز مهم بوده زیرا پس از خرید به هیچ عنوان امکان تعویض این روکش ها وجود ندارد.برای ساخت روکش درب ها از متریال های مختلفی استفاده میشئد که بنا به جنس انها استحکام و قیمت درب متفاوت است.در این مقاله سعی داریم تا انواع روکش های درب موجود در بازار را توضیح دهیم.
1- روکشهای چوبی طبیعی
تمامی روکش های چوبی ،چون از چوب طبیعی ساخته شده اند قابلیت رنگ شدن مجدد را دارند.در خصوص روکشهای طبیعی، تعمیر و نگهداری مسئله بسیار مهمی است، چرا که امکان خش افتادن و آسیب به رنگ درب به علتهای مختلف ازجمله برخورد دستهکلید وجود دارد. نکته مهم دیگری که در خصوص روکشهای چوبی وجود دارد، ضخامت آنهاست. حداقل ضخامت روکش چوب راش و گردو باید 2 میلیمتر باشد تا دوام خوبی داشته باشد و با رنگ کردن آسیب نبیند.از انواع روکش های چوبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
روکش چوب گردو:
معمولاً از رگه های بیشتری نسبت به روکش راش برخوردار است و همین امر سبب توجه بیشتر خریداران به این نوع روکش می باشد.
-
روکش چوب راش:
از چوب های درخت راش مرغوب تهیه میشود و دلیل محبوبیت بالای آن استفاده از رگه های زنده درخت در این روکش می باشد.
2- روکش (PVC)
از انواع روکش درب ضد سرقت میتوان به روکش PVC اشاره نمود.این نوع روکش تنوع بسیار زیادی در رنگ دارد .از مهمترین مزایای روکشهای پی وی سی ماندگاری رنگ و دوام آن است که نیاز تعمیر و نگهداری رویه درب ضد سرقت را به حداقل میرساند. در صورت آسیب دیدن روکش، امکان رنگ کردن آن وجود ندارد. این نوع رویه درب ضد سرقت برای مناطقی که آبوهوای مرطوب دارد مناسب است و برای آبوهوای گرم گزینه مناسبی نخواهد بود.
3- روکش هات پرس
یکی از ضعیف ترین روکش ها که به ندرت در تولید درب ضد سرقت از آن استفاده می شود و از این نوع روکش در گذشته برای درب های معمولی استفاده می شد و جزء ارزان قیمت ترین روکش های موجو در بازار می باشد.
4- روکش MDF
-
روکش هایگلاس:
یکی از انواع روکش MDF است که جنس آن از پلگسی گلاس می باشد و از مزایای استفاده از این نوع روکش می توان به سبکتر و مقاومتر بودن نسبت به شیشه نام برد.
-
روکش پرینت:
این نوع روکش به صورت چاپ شده بر روی ام دی اف به فروش می رسد که به صورت طبیعی جلوه نمی کند و ظاهر روکش های طبیعی را نخواهد داشت.
5- روکش ملامینه
جنس این رویه ها از ام دی اف هایی با ضخامت ۵ تا ۸ میلیمتر است. مشخصه باررز این رویه ها وجود یک ورق نازک ملامینه پرس شده بر روی آنهاست.
6- روکش لمینت درب
این نوع از روکش ها از چوب های فراوری شده و ساخته می شود. از این روکش ها برای ساخت روکش، کفپوش و دیوارپوش نیز استفاده می کنند. از مزایای استفاده از این نوع روکش میتوان به مقاومت بالای آن در برابر اشعه مضر خورشید و شباهت بسیار زیاد به چوب طبیعی اشاره کرد.
7- روکش فلزی
از روکش های فلزی در محیط های بیرون استفاده می شود. این درب ها مقاومت بیشتری نیز در برابر آتش داشته و عایق رطوبت و گرما می باشد.
در رنگ آمیزی این درب ها از رنگ کوره ای الکترواستاتیک که طرح چوب دارد استفاده شده که این امرموجب جذابیت دربها می شود.
8- روکش وودمارت
این نوع روکش خاصیت ضد آب و آفتاب دارد، اما از نظر قیمت، گرانتر از رویه فلزی است.
انواع روکش چوبی درب از نظر جزئیات ظاهری
-
رویه برجسته لوکس
این دسته از روکشها دارای جزئیات زیاد در برجستگیها و فرورفتگیها و دارای طرحهای کلاسیک هستند. و برای ساختمانهایی که طراحی کلاسیک دارند پیشنهاد میشوند. امکان رنگ کردن روکشهای لوکس فراهم است. رنگ مورد استفاده در این درب رنگهای پلیاستر و پلیاورتان می باشد.
-
روکش برجسته اکونومی
برجستگیها و جزئیات این روکشها کمتر از نوع لوکس است و طبیعتاً قیمت کمتری هم نسبت به روکش لوکس دارد. این روکشها نیز قابلیت رنگ شدن دارند.
-
روکش CNC
جنس این رویه ها از ام دی اف روکش شده با راش یا گردو است. طرح های زیبایی بر روی این رویه ها به وسیله دستگاه سی ان سی اجرا می شود .و سپس رویه نهایی بر روی ام دی اف درب چسبانده می شود. سپس با رنگ های پلی ارتان یا پلی استر رنگ آمیزی می شود.